Sloga osvežena i spremna za revanš sa Metaloplastikom


003

U subotu, 19. marta, rukometaši Sloge u utakmici 18. kola Superlige, dočekuju sedmostrukog prvaka države i dvostrukog prvaka Evrope, našu Metaloplastiku. Činjenica da se radi o meču između najtrofejenijeg kluba Srbije i požeške Sloge koja je na domaćem terenu tvrd orah i za najjače klubove koji iza sebe takođe imaju i tradiciju i ime, govori u prilog očekivanjima uzbudljive i, kako se do sada pokazalo u hali sportova, utakmice sa vrelom atmosferom.

Bojanic Vladimir

Vladimir Bojanić koji je u ekipu Sloge došao baš iz Metaloplastike preneo je svoja očekivanja od predstojećeg meča:

  • Očekujem jako dobru utakmicu u kojoj će, sigurno, Metaloplastika pokazati najbolje izdanje. Oni već duže vreme igraju jako dobro, i kod kuće i na strani. Imaju dosta dobre i iskusne igrače: Dragićevića, odličnog golmana Darka Arsića, i ako njih zaustavimo, možemo reći da smo u velikoj prednosti. Nedavno su se pojačali desnim bekom – Golubovićem, koji je perspektivnan, mlad igrač, koji je protiv Partizana u prošlom kolu pokazao svoje kvalitete. Tu je i Ilić Stefan koji takođe pruža dobre partije. Očekujemo da će biti jaka i dobra borba i nadam se da ćemo je rešiti u našu korist.

Nemanja Gojkovic

Nemanja Gojković koji u ekipi Sloge igra na poziciji beka, osvrnuo se na protekli deo prvenstva kada je Sloga u Šabcu izgubila od Metaloplastike sa tri gola razlike:

  • Utakmica u Šapcu je bila, generalno loš dan za ekipu – igrali smo jako loše. Za ovu utakmicu smo se pripremili, oni su nam „dužni bodove“ tako da sad, kod kuće, nadamo se da ćemo mi uzeti te bodove.

Trener Sloge, Slaviša Laković, izneo je svoje ocene pred susret sa Metaloplastikom:

  • Metaloplastika je ekipa koja ima jak kolektiv. Golubović je igrač koji je prošao sve reprezentativne selekcije, igrao je u Španiji i pitanje je koliko je uigran u ovoj ekipi. Snaga Metaloplastike je dobra uigranost, iskustvo i jaka odbrana na čelu sa golmanom Arsićem koji sigurno spada u dva ili tri najbolja golmana u ligi što je pokazao i u prvoj utakmici koju smo igrali u Šapcu. Njihov veliki kvalitet je vođa ekipe, Dragićević, koji, iako je pivotmen, odlično komanduje i mislim da je pravi vođa. Dosta toga zavisi od njega i vidi se u svim akcijama da dosta toga zavisi od njega i da on koji komanduje. Uz Vojvodinu, Metaloplastika je, po meni, najbolja ekipa u Srbiji i jedan od favorita za ligu Seha.

Utakmica sa Metaloplastikom s obzirom na stanje na tabeli nema rezultatski značaj, ali igrači Sloge spremaju se za izazov, kao i za svaku utakmicu:

  • Sigurno je sam susret sa ekipom Metaloplastike motiv sam po sebi. Naša ekipa je odigrala dve odlične utakmice za tri dana, protiv Zvezde i Vojvodine, i tako iscrpljena i bez povređenih igrača otišla u Kragujevac na susret s Radničkim gde smo imali jedno odlično poluvreme. Za ovu utakmicu najviše smo radili na tome da se osvežimo, da oporavimo povređene igrače, igrače koji su dali svoj maksimum u prethodnim utakmicama i mi smo u jednom punom trenažnom procesu tek od srede. To znači da smo tek od srede imali povređene igrače, igrače koji su bili potpuno iscrpljeni, pa ćemo u ovu utakmicu ući potpuno spremni, bez alibija oko povreda, pa očekujem jednu izvanrednu igru u rangu one kakva je bila sa Vojvodinom i Zvezdom – izjavio je Slaviša Laković.

Slaviša Lakovic

  • Za nas je ovo jedan od derbija, kao sa Zvezdom ili Partizanom. Da smo bili  u nekoj drugoj situaciji, da nismo imali toliko povređen broj igrača ili tako zgusnut raspored sa kupom, verovatno bismo imali drugu priču. U tom slučaju bi se potpuno posvetili plejofu, no svejedno, za ovu utakmicu se pripremamo kao i za svaku drugu. Iskustvo u susretima sa Metaloplastikom, prošlogodišnjim trenažnim utakmicama, osim ovog jesenjeg susreta kada smo imali lošu igru, govori da sa njima imamo dobre susrete i kvalitetnu igru, pa se nadam da će tako biti i ovog puta. Ako budemo bolji – pobedićemo, ako ne -čestitaćemo protivniku – dodao je Laković.

O daljim planovima, budući da pred Slogom stoje utakmice plejofa,  Laković je rekao: 

  • Mi imamo plan, kako za plejof, tako i za ovaj susret sa Metaloplastikom. Pred nama je da osvežimo ekipu i zbog iscrpljenosti i zbog povreda. Što se tiče plejofa naša računica je jasna: ostvarili smo jedan veliki podvig samim tim što smo ušlu u listu najboljih ekipa lige a za utakmice koje nam slede, siguran sam da u njih nećemo ući kao na izlet, već ćemo probati da napravimo pometnju kada su u pitanju favoriti. Na nas svi ozbiljno računaju a mi nećemo obećavati nikakav visoki plasman, pa ćemo ići od utakmice do utakmice, redom, nastojeći da pružimo svoj maksimum tako da se nadamo da ćemo nekome zagorčati život.

Novosti iz ekipe Sloge je da Milan Žegarac više nije član ovog rukometnog kluba, budući da je u proteklim danima sporazumno raskinut ugovor.

Utakmica između Sloge i Metaloplastike igra se u subotu, 19. marta od 19 časova.

izvor: pasaz

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.