Владан Јордовић напушта Металопластику


Драги љубитељи рукомета, грађани Шапца (а и шире), спортски посленици, навијачи, и сви који пратите српски рукомет и Металопластику,

Чујте и почујте: ВЛАДАН ЈОРДОВИЋ напушта Металопластику!

Још један изненадан потез управе рукометног клуба Металопластике изазвао је опште изненађење навијача окупљених око сајтова metaloplastika.wordpress.com и http://mp-sabac.blogspot.rs и страница на друштвеним мрежама, пошто смо након синоћње утакмице и конференције за штампу сазнали да господин Владан Јордовић након завршетка плејофа 2018. године напушта најтрофејнији српски рукометни клуб из Шапца!

Осим њега, клуб напушта и један од играча, Војислав Брајовић. Некадашњи голгетер Црвене Звезде и македонског Металурга од наредне сезоне браниће боје румунске Констанце.

Део снимка кад Јордовић каже да напушта Металопластику:

Расположење међу навијачима варира од неверице, преко разочарења, до беса и чуђења, запитаности има ли на нашим просторима тренутно тренера који би задовољио критеријуме управе клуба, и шта се заправо очекује од будућег тренера – имајући у виду шта су постигли тренери током претходних пет година и просту чињеницу да ниједан од њих није остао на тренерској клупи.

Како видимо, сваки бивши тренер у последњих неколико сезона успео је да с клубом постигне значајне резултате, чак и након потпуне смене играча и подмлађивања екипе, што није лако постићи имајући на уму то да је некима од њих уговор у Металопластици био управо први професионални уговор и тек почетак професионалне каријере. Играчи који су напустили клуб потписали су уговоре с иностраним клубовима и поносни су на дрес који су носили у Шапцу, те тако настављају преносити потезе шабачке рукометне школе диљем планете.

Захваљујући врсним тренерима, током претходних 5 година клуб се вратио у врх суперлигашке табеле и с мањим или већим успехом бори се да на том месту остане. Такође, модерна Металопластика и њени играчи већ годинама успешно доказују да млади играчи који стасавају управо у Шапцу с правом играју у дресовима које су пре њих носили Веселин Вуковић, Веселин Вујовић, Мирко Башић, Ђорђе Рашић, Миле Исаковић, Јасмин Мркоња, и многе друге рукометне легенде захваљујући којима читав рукометни свет зна име нашег лепог, малог града Шапца. Сваки тренер је екипу коју је водио успео да успешно обучи и од квалитетних појединачних играча створи тим који уме да се носи с тешким утакмицама и да изненади и преокрене резултат чак и у последњих неколико минута – кад о резултату одлучују играчи, а не више инстанце.

Међутим, постаје све очигледније да се у редове нашег омиљеног спорта увукао црв коме ту место није. Почевши од дискутабилног суђења на утакмицама које у последњих неколико кола долази до изражаја (судијски пар Машић-Маричић све отвореније, систематски, утакмицу за утакмицом, кроји резултате на очиглед навијача и представника РСС, и упркос телевизијском преносу), од подршке појединим клубовима сваке играчке сезоне, с циљем да се најуспешнијима систематски одузме место које с правом заслужују, навијачи Металопластике остају у дилеми – шта наш клуб очекује у тренутку кад га као тренер напушта особа за коју и играчи и навијачи виде да је врстан педагог, људска и тренерска величина чије квалитете и способности препознају и ван граница наше земље, и која с лакоћом може наћи нови клуб, за кога не постоји ништа осим речи хвале са свих страна, особа која просто зрачи добром енергијом и манирима, и да ли је у интересу управе клуба да му се углед каља променом тренера сваке сезоне.

Шта ће се даље дешавати остаје да видимо у наредним данима. Дотад, останите уз нас и пратите све новости везане за клуб. Прикључите се и групи навијача МП на виберу и пратите дискусију уживо. Навијачи Металопластике увек су ту једни за друге, и за наш вољени клуб!

 

Напомена: текст у скраћеном облику првобитно објављен на другом сајту навијача Металопластике (знате да увек кубуримо са сајтовима и трудимо се да нађемо најпогоднији канал за нашу активност, и увек испробавамо нове начине за комуникацију с навијачима)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s