Gde će Metaloplastika ubuduće trenirati i igrati utakmice?


Da li je na pomolu povratak plavih u halu Šabačke gimnazije?

Najnovija vest, koja je još sinoć osvanula na Fejzbucima, na Šabačkim vestima i u Glasu podrinja, jeste da je Zorkina hala od juče zapečaćena, tj. da u halu više nije moguće ući jer je zaplenjena u ime neplaćenih dugova.

Da ne bismo dužili, ili preneli pogrešne informacije, u nastavku teksta pročitajte pomenute vesti.

 

Sportska hala „Zorka“, kako saznajemo prema nezvaničnim imformacijama, u toku dana je „zapečaćena“, odnosno izvršitelji su u ime AIK banke iz Beograda, zatvorili Halu, zamenili brave, a kao razlog, prema nezvaničnim podacima, navode se dugovi usled kredita.

Neki od sportista i klubova koji su koristili ovaj sportski objekat naveli su da nije bilo najave o nečemu sličnom, te su u prostorijama ostali uređaji i sportska oprema koju su koristili u svakodnevnom radu.

Kako bi preuzeli iste, moraju dostaviti overena vlasnička dokumenta, odnosno dokaze o vlasništvu.

Hala će biti zaključana do daljnjeg.

Autor teksta: Glas Podrinja

Međutim, prema informacijama tek objavljenim na profilu Glasa podrinja, sve planirane aktivnosti nastaviće se odvijati u hali bez promena.

 

U današnjoj informativnoj emisiji „Na licu mesta“ gledaćete:

📺Šabački naprednjaci osudili gradsku vlast zbog jučerašnjeg zatvaranja sportske hale „Zorka“ i nemogućnosti sportista I klubova da obavljaju svoje aktivnosti. Grad Šabac, Metaloplastika i Aik banka danas došli do rešenja. Sve manifestacije i aktivnosti se nastavljaju prema planiranoj dinamici.

📺Rekonstrukcija dela putnog pravca Krivaja -Tekeriš biće prioritet u narednom periodu, poručio meštanima Krivaje na jučerašnjem skupu, narodni poslanik dr Boban Birmančević.

📺Obuka za finansijsko upravljanje i kontrolu namenjena zaposlenima u Gradskoj upravi, omogućiće još efikasniji način pružanja javne usluge, a za građane uštedu i vremena i novca.

📺Osnovna škola „Ivo Lola Ribar“ iz Rume svake godine od aprila do avgusta obavlja upis polaznika u osnovnu školu za obrazovanje odraslih. Pravo upisa imaju sve osobe starije od 15 godina.

📺Šabac u narednih sedam dana, centar teatra u Srbiji. Manifestacija „Pozorišno proleće“, četvrta po redu, sinoć zvanično otvorena.

🥊Prvenstvo države za mlađe kategorije u boksu biće održano sutra u Pirotu. Nastupiće takmičari oba šabačka kluba. Boksere Mačve predvodiće evropski juniorski šampion Semiz Aličić.

🌦️U Šapcu sutra promenljivo oblačno, povremeno sa kišom. Maksimalna temperatura 19 stepeni.

#halazorka #otvorenahala #rekonstrukcija #krivajatekeriš #obuka #fuk#gradšabac #ruma #obrazovanjeodraslih #pozorišnoproleće#šabačkopozorište #boks

 

Saopštenje za medije iz kabineta predsednika skupštine grada Šapca Nemanje Pajića

Povodom informacija koje su se pojavile u javnosti, a u vezi sa radom i korišćenjem Hale sportova „Zorka“ Šabac, obaveštavamo javnost da će, zahvaljujući međusobnom razumevanju Grada Šapca i rukovodstva AIK banke, sve sportske manifestacije u ovom objektu nastaviti da se održavaju, po planiranom rasporedu i dinamici.

Predstavnici Grada Šapca i AIK BANKE zajedno rade na pronalasku najboljeg trajnog rešenja za grad Šabac i sportska društa koja treniraju u pomenutoj hali. Naš cilj je da svi sportisti nastave svoj rad i da ovaj objekat, proslavljen uspesima rukometnog kluba „Metaloplastika“, i ubuduće bude domaćin velikih takmičenja.

 

 

 

Cве спортске манифестације у„Зорки“ по планираном распореду и динамици

Cве спортске манифестације у„Зорки“ по планираном распореду и динамици

Саопштење за јавност

Поводом информација које су се појавиле у јавности, а у вези са радом и коришћењем Хале спортова „Зорка“ Шабац, обавештавамо јавност да ће, захваљујући међусобном разумевању Града Шапца и руководства АИК банке, све спортске манифестације у овом објекту наставити да се одржавају, по планираном распореду и динамици.

Представници Града Шапца и АИК БАНКЕ заједно раде на проналаску најбољег трајног решења за град Шабац и спортска друшта која тренирају у поменутој хали. Наш циљ је да сви спортисти наставе свој рад и да овај објекат, прослављен успесима рукометног клуба „Металопластика“, и убудуће буде домаћин великих такмичења.

Немања Пајић,
председник Скупштине града Шапца 

извор: Глас подриња

 

Kako „Podrinske“ nezvanično saznaju Ugovor o zakupu sportske hale između AIK Banke i Gradske uprave grada Šapca istekao je 31. marta 2019. godine. Tim povodom u Šabac su došli čelni ljudi Upravnog odbora AIK Banke, a ne izvršitelji, da sa odgovornim ljudina Šapca razgovaraju o daljoj sudbini ovog sportskog objekta.

AIK Banka, kao vlasnik Hale, više nije zainteresovana da ovaj objekat izdaje u zakup nego da ga proda, ali ne iz zakupa, pa su iz tih razloga zamenjena brave na sportskoj hali.

 

Sportska hala „Zorka“, kako saznajemo prema nezvaničnim imformacijama, u toku dana je „zapečaćena“, odnosno izvršitelji su u ime AIK banke iz Beograda, zatvorili Halu, zamenili brave, a kao razlog, prema nezvaničnim podacima, navode se dugovi usled kredita.

Neki od sportista i klubova koji su koristili ovaj sportski objekat naveli su da nije bilo najave o nečemu sličnom, te su u prostorijama ostali uređaji i sportska oprema koju su koristili u svakodnevnom radu.

Kako bi preuzeli iste, moraju dostaviti overena vlasnička dokumenta, odnosno dokaze o vlasništvu.

Hala će biti zaključana do daljnjeg.

Autor teksta: Glas Podrinja

 

Izmena: 22.45

Šabačke vesti su na Fejzbuku oko pola 10 objavile sledeću vest:

 

Gradska uprava u Šapcu sama izazvala negativnu kampanju aferom „Hala Zorka“.

Gradska uprava u gradu Šapcu očigledno ima problem da transparentno radi svoj posao, što pokazuje i najnoviji primer u slučaju afere koja je izbila upravo na društvenoj mreži i to ne od „internet portala“ kako navodi nedeljnik Podrinske koji je u međuvremenu postao udruženje građana „Podrinske“ tako pokazuje medijski konkurs, nego upravo od korisnika te hale Zuca Zuca gde je trening oprema ostala u toj hali dana 08.04.2019 godine i koji je objavio status na svom profilu oko 17 časova.

Udruženje građana „Podrinske“, nedeljnika „Podrinske“ prenelo je vest da je ugovor o zakupu hale Zorka između AIK banke i grada istekao 31.03.2019 godine, navodeći takođe da AIK banka, vlasnik objekta nije zainteresovana da produži ugovor o zakupu i želi da objekat proda, prenosi nedeljnik „Podrinske“, a povodom te situacije promenila cilindre u bravama i onemogućila pristup objektu.

Šta se dešavalo pre isteka ugovora i zašto gradska uprava kad je bila svesna činjenice da ističe ugovor nije reagovala mesec dana ranije, mesec dana obavestila korisnike tog prostora da može doći do eventualnih problema i da na vreme iznesu opremu i spreče aferu „Hala Zorka“ ostaje nejasno, kao što ostaje nejasno zašto posle ove afere AIK banka odjednom menja sled događaja i želi da razgovara o budućnosti hale, verovatno je stvarni razlog prodaja, kao što navodi nedeljnik „Podrinske“.

O svim navedenima događajima verovatno po običaju ima da se oglase samo dva čoveka, a na konkretna pitanja niko neće odgovoriti i opet će nastaviti na krilima istog ponašanja, na udaru je isključivo gradska uprava koja treba da obrazloži šta je konkretno postignuto, da li grad plaća nešto, kako će dalje i u kom smeru odvijati saradnja, da li grad ima u planu da kupi halu, to su pitanja na koja se traže odgovori, do neke sledeće afere.

Upravo ovim i sličnim postupcima sami sebi nanose štetu, jer ako je nešto u postupku, ako se vode pregovori onda je red da se zakupci u toj hali, korisnici prostora na vreme obaveste, a ne da se to radi tako što će izazvati nezadovoljstvo korisnika tog prostora koje se pri tome prenosi na društvene mreže.

Nakon izbijanja afere sad su vi dobri, svi žele dobro, a šta je bilo pre toga i zašto tada nije postignut dogovor, tačnije pre promene cilindara u bravama ostaje velika misterija za sve koji ovo čitaju i prate.

 

Šta će se, zapravo, desiti na kraju priče ostaje da vidimo u danima koji su pred nama.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.